Tennisles

Trainer

Joachim Minnaert geeft sinds 2016 de tennislessen bij ‘t Kyllot. In 2018 heeft hij zijn eigen tennisschool Tennis Academie Advantage (TAA) opgericht en zijn de lessen vanuit TAA.

Joachim Minnaert

Joachim tennist al sinds zijn 9e. Joachim: “Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de tennissport had ik nooit durven dromen dat ik zoveel jaren later het privilege heb om tennisles te mogen geven. Zowel ikzelf als mijn ouders vonden de sport goed bij me passen en hebben mij op mijn 10e laten trainen en competitiespelen bij de tennisclub Lovanium.” Na 2 jaar moest Joachim daar stoppen met tennissen omdat hij ging verhuizen.

Na ongeveer een jaartje niet getennist te hebben, heeft hij het tennissen weer opgepakt bij T.C.O. Oosterwolde. Joachim: “Ik heb hier van verschillende trainers les gehad en na een tijdje had ik helaas niemand meer van mijn leeftijd/niveau om mee te trainen. Daarom ben ik vanaf mijn 17e naar ’t Kyllot gegaan om te tennissen. Tijdens mijn studententijd in Groningen heb ik ook getennist bij T.C. Veracket.” Toen hij 17 was, kwam Joachim voor het eerst in aanraking met het trainersvak. Joachim: “Ik assisteerde toen af en toe bij het geven van  tennislessen. 

Tussen mijn 18e en 23e heb ik sporadisch lesgegeven bij ziekte van de hoofdtrainer en heb ik enkele jaren de tennislessen in Boijl verzorgd. Daarnaast heb ik ook stage gelopen bij Inn Tennis Sports om mijn trainerslicentie A te halen.” Dit heeft ervoor gezorgd dat Joachim vanaf zijn 23e 2 jaar als tennistrainer heeft gewerkt voor Inn Tenns Sports. Om uiteindelijk zijn eigen tennisschool Tennis Academie Advantage op te richten.

Joachim: “Ik kan er zelf enorm van genieten als mijn lessers met plezier naar de trainingen komen. Dat geeft mij altijd extra energie! Tijdens de lessen probeer ik daarom altijd op zo’n leuk mogelijke manier te werken aan de techniek en tactische inzichten van de lessers. Ook vind ik het als trainer erg belangrijk dat ik naast de tennislessen betrokken ben bij de vereniging(en).”

Joachim Minnaert

Tennismateriaal en bespanning

Niet alleen voor de tennislessen, maar ook voor al je tennismateriaal kan je bij Joachim terecht. Joachim is namelijk ambassadeur van het merk YONEX. “Ik zag veel mensen op de tennisbaan spelen met wel mooie en goede rackets/bespanningen. Maar helaas passen deze niet altijd bij de spelers qua speelstijl en fysiek.”

Om de tennissers goed te kunnen adviseren, werkt Joachim samen met YONEX.

Sponsoren van 't Kyllot