Competitie

Senioren competitie

Tennissers van 17 jaar en ouder kunnen meedoen aan de KNLTB-competities en de wintercompetitie. Het hele jaar door is er verschillend competitieaanbod bijna iedere dag van de week. Voor beginnende spelers, voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Senioren spelen met hun eigen samengestelde team.

KNLTB-competities

Bij de KNLTB-competities kun je kiezen uit verschillende speeldagen en voor verschillende teamsamenstellingen. Zo kun je doordeweeks of in het weekend spelen. En kun je kiezen voor enkelen, dubbelen of een combinatie van beide. Je kunt meespelen met een heren- of damesteam of een gemengd team. 

Voor- en najaarscompetitie

De voor- en najaarscompetitie hebben beide 7 speeldagen.

Meestal zitten er 8 teams in een poule. Deze poules deelt de KNLTB in naar niveau en regio. Een team speelt één keer tegen de andere 7 teams. Hierbij speel je een aantal keren thuis en uit. Het team dat na de 7 speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. Bij de voor- en najaarscompetitie geldt voor alle dubbelpartijen verkort spelen.

De voorjaarscompetitie is tussen begin april en begin juni. Inschrijven kan in november/december. De najaarscompetitie is tussen begin september en eind oktober. Hiervoor kun je je in mei/juni inschrijven.

Zomeravondcompetitie

De zomeravondcompetitie is een dubbelcompetitie voor alle speelsterktes. De wedstrijden zijn op 7 woensdagavonden in mei en juni.

Als team meld je minimaal 4 spelers aan. Je team speelt per avond namelijk 4 dubbels. Bij de zomeravondcompetitie geldt compact spelen.

Voor de zomeravondcompetitie is de inschrijving in februari/maart.

Wintercompetitie Rondje Midden-Drenthe

Tijdens de wintercompetitie Rondje Midden-Drenthe speel je met jouw mixteam tegen teams van de tennisverenigingen uit Hooghalen, Beilen, Gasselte, Borger en Westerbork.

In deze competitie speel je 2 mixpartijen, één damesdubbel en één herendubbel. Meestal zitten er 8 teams in een poule. De poule-indeling is op speelsterkte. Een team speelt één keer tegen de andere 7 teams. Hierbij speel je een aantal keren thuis en uit. Het team dat na de 7 speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. Er worden 2 sets gespeeld en geen tiebreaks. Dit betekent geen 3e set. Bij 6-6 krijgt ieder team één punt.

De competitie is tussen november en half maart. De wedstrijden zijn op vrijdagavond vanaf 19:30 uur. Je kunt je meestal in september/oktober inschrijven.

Inschrijven competities

Inschrijven voor de verschillende competities gaat via de verenigingscompetitieleiders van ’t Kyllot. Als aanmelden kan, lees je dit in de nieuwsbrief en op de website. De aanvoerder van ieder team geeft zijn of haar team op via het inschrijfformulier.

Sponsoren van 't Kyllot