Competitie

Junioren competitie

De competitie voor junioren bestaat uit de Tenniskids competitie en de KNLTB Junioren competitie. Tenniskids is voor kinderen tot en met 12 jaar. De KNLTB Junioren competitie is voor kinderen van 11 tot en met 17 jaar. Junioren kunnen in het voor- en najaar meespelen in de competitie.

Tenniskids competitie

De Tenniskids competitie is onderdeel van Tenniskids. Kinderen tot en met 12 jaar die spelen in Rood, Oranje en Groen mogen meedoen aan de Rode, Oranje of Groene competitie.

Bij deze competitie ligt de nadruk vooral op leuke wedstrijdjes spelen en plezier hebben. Het is een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met competitietennis.

Kinderen spelen op zondagochtend een aantal (korte) wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen in de buurt.

Ouders zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het organiseren van de Tenniskids competitie. De jeugdcommissie kan hier eventueel bij ondersteunen. Bij ’t Kyllot is hier bewust voor gekozen. Op deze manier spelen niet alleen de kinderen tennis, maar zijn ook de ouders betrokken. Zowel bij de vereniging als bij de sport van hun eigen kind(eren).

KNLTB Junioren competitie

Kinderen van 11 tot en met 17 jaar mogen meedoen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze competitie bestaat uit Junioren competitie 11 tot en met 14 jaar en Junioren competitie 13 tot en met 17 jaar.

In de Junioren competitie van 11 tot en met 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar, met elkaar en tegen elkaar. Een team bestaat uit minstens 4 spelers. Je speelt met je team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.

De Junioren competitie 13 tot en met 17 jaar bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. Een team bestaat uit minstens 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speel je met je team op een speeldag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie speel je 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen.

De speeldagen van de KNLTB Junioren competitie zijn vrijdagvond, zaterdag en zondag.

Inschrijven niet nodig

Junioren worden standaard aangemeld voor de competitie. Kinderen zitten niet op tennisles maar op tennis. Het spelen van wedstrijdjes hoort daar bij. Het is erg leuk om met elkaar op pad te gaan en veel wedstrijden te spelen. Het draagt bij aan de ontwikkeling van het spel en het plezier in de sport.

Kan of wil een kind echt niet meedoen aan de competitie? Dan moet de ouder zijn of haar kind afmelden bij de trainer.

Sponsoren van 't Kyllot