't Kyllot

Bardienst

Voor, tijdens en na de tenniswedstrijden kunnen alle spelers en toeschouwers een drankje drinken in de kantine. De kantine van ’t Kyllot is een gezellige plek met een heerlijk terras. Je kunt er consumpties kopen voor een betaalbare prijs.

‘t Kyllot heeft haar kantine in eigen beheer. Dat kan alleen met de inzet van de leden die bardiensten draaien. Ieder senior lid draait maximaal één dienst per jaar. De kantinecommissie deelt de bardiensten in. Deze zijn in de ochtend, middag of avond. Alle leden krijgen het rooster aan het begin van het seizoen via de mail. In de week dat je staat ingepland, krijg je nog een herinneringsmail.

Wie draaien bardienst?

Alle senior leden tot en met 74 jaar draaien een bardienst. Je bent senior lid als je op 31 december van het jaar ervoor 18 jaar of ouder bent. Leden van het bestuur of een commissie en donateurs zijn vrijgesteld.

Bardienst op een ander moment draaien?

Kun je geen bardienst draaien op het voor jou ingeplande moment? Zorg dan zelf voor vervanging. Dit doe je bijvoorbeeld door met iemand te ruilen. In het rooster kun je zien wie wanneer is ingepland. In de ledenlijst vind je de contactgegevens van alle leden. Je mag ook iemand vragen om jouw bardienst tegen betaling over te nemen. Geef aan de kantinecommissie door als je ruilt of iemand je dienst tegen betaling overneemt.

Ben je ingepland voor een bardienst maar kom je niet opdagen? Dan brengt de kantinecommissie € 30 bij jou in rekening.

Hoe werkt het openen en sluiten?

De uitleg voor het openen en sluiten staat in de herinneringsmail die je ontvangt. Deze mail krijg je in de week dat je bardienst staat gepland. Bij uitleg over bardienst lees je de aandachtspunten.

Kan ik mijn bardienst afkopen?

Je kunt je bardienst afkopen voor € 20 per jaar. Nieuwe leden geven op het inschrijfformulier aan of ze wel of geen bardienst willen draaien. Als ze dit niet willen, dan machtigen ze ’t Kyllot om elk jaar € 20 af te schrijven.

Ben je al lid en draai je ieder jaar bardienst maar wil je dit niet meer? Of koop je je bardienst jaarlijks af en wil je toch een bardienst doen? Geef dit dan voor 1 maart door aan de kantinecommissie.

Drank- en horecawet

Alle leden die bardienst draaien, doen de e-learning Verantwoord alcohol schenken. Dit moet vanuit de drank en horecawet.

De test duurt ongeveer 20 minuten. Heb je het certificaat gehaald? Stuur deze dan ook naar de kantinecommissie. ‘t Kyllot moet bij een controle de certificaten van alle leden laten zien.

Uitleg over bardienst

Ben je nieuw bij ‘t Kyllot en doe je voor het eerst (alleen) bardienst en heb je vragen of wil je meer uitleg? Stuur dan een mail naar de kantinecommissie of neem telefonisch contact op met Ruben Meijer. Zijn telefoonnummer vind je in de ledenlijst en op het rooster.

Weet je niet meer goed hoe alles werkt? Achter de bar in de kantine ligt een map. Hierin staat alles wat je moet weten en doen tijdens een bardienst. Hieronder lees je de aandachtspunten.

 

Openen

 • Alleen leden die bardienst hebben mogen de kantine openen.
 • Doe de lampen in de kantine aan als dat nodig is.
 • Spoel de brewer en de canister van de koffiemachine door. (Uitleg staat in de herinneringsmail en in de kantinemap).
 • Zet de radio en/of televisie aan. De radio staat in de hoek. De televisie zet je met de witte afstandsbediening aan (wel goed richten).
 • Maak het gezellig door op de tafels een waxinelichtje aan te doen. Deze vind je in de kast rechts van de koffiemachine.

Tijdens

 • Je zorgt voor de consumpties voor spelers en bezoekers. Voor ieder team houd je een barbon bij voor de bestelde consumpties. Deze barbon rekenen de teams aan het einde van de speeldag af. Toeschouwers die een consumptie nemen betalen direct.
 • Betalen kan contant of met de pin.
 • Houd de kantine, de keuken en het terras netjes. Ruim tafels in de kantine en op het terras af.
 • Bij veel bezoek of vochtig weer neem je de tafels binnen en buiten af.
 • Doe de afwas.
 • Het is niet de bedoeling dat je tijdens je bardienst gaat tennissen.
 • Laat de kantine niet onbeheerd achter. Komt degene die na jou bardienst heeft niet opdagen? Bel hem of haar dan op. In het rooster kun je zien wie na jou staat ingepland.
 • Tijdens je bardienst mag je 2 alcoholvrije consumpties nemen. Vul de genuttigde drankjes in op een aparte bon ‘bardienst’.

Sluiten

 • Controleer in de keuken of alle elektrische apparaten en alle lichten uit zijn.
 • Zet de kassa uit. Dit doe je door de sleutel rechtsboven naar off te draaien. Laat de kassalade open staan.
 • Sluit de pinautomaat en de tablet af.
 • Zet de radio en de televisie uit.
 • Sluit alle ramen en deuren.
Sponsoren van 't Kyllot