Nieuws

Kyllot nieuwsbrief van Maart 2024

Kyllot doet een oproep aan iedereen die structureel of af en toe een paar uur wil helpen om de club draaiende te houden.
Zo zoeken we iemand die mee wil draaien als competitieleider en zoeken we mensen die het leuk vinden om het park te onderhouden.
Denk aan gras maaien, struiken snoeien en meer.
Vind je het leuk om een keer te komen helpen? Stuur dan even een mailtje naar bestuur@kyllot.nl of schiet op de baan Jaap Jagt of Hans van der Vlugt even aan. Zij brengen je graag in contact met de juiste commissies.

Het ledenbestand van onze mooie club stagneert. Mede doordat 23% van onze leden een leeftijd heeft van 75+ is het noodzakelijk om nieuwe en vooral jongere leden aan te trekken. Het bestuur heeft de mogelijkheden van Padel onderzocht en het bleek een te grote uitgave voor onze bescheiden club. Grote uitvaven beteken ook groter risico, en dat willen we niet lopen. Wij zijn door de KNLTB geattendeerd op een nieuwe opkomende sport, genaamd Pickleball.
Deze sport is in Amerika op dit moment de sterkst groeiende sport.
Ook Het dagblad van het Noorden schreef onlangs een mooi artikel over de opkomst van deze racketsport.
Maar wat is het eigenlijk ? Het is een combinatie van badminton, tafeltennis en gewoon tennis. Dit speel je op een veld van ongeveer 6m x13,5m.
En door deze afmetingen en het echte materiaal waar je mee slaat, is dit minder belastend voor lijf en leden en simpel te leren.
Het bestuur onderzoekt nu de mogelijkheden voor deze mooie toevoeging op onze club.
Zien hoe het werkt ? Klik hier of op de onderste Pickleball foto voor een korte uitleg.
Voor een mooie demo en zien hoe het écht moet, klik hier.
Meer over dit onderzoek volgt binnenkort.